Kenneln

Fedelm [fäd’elm] var namnet på en keltisk kvinnlig druid med mycket magiska egenskaper.

Fedelm noichride [fäd’elm nôy’hre] betyder ungefär ”Fresh Heart”

Kenneln registrerades 1999 då jag tog min första welshkull. På bilden här nedan är det från vänster till höger nosarna från Abbey, Bevan och Angus, bilden är taget vid trädgårdsingången där vi bodde förut.

noses

Jag heter Biggan Elofsson och är sambo med Pertti Heijari, vi bor i en liten timmerstuga i skogen nästan mitt i staden.

Min fritid ägnas i första hand åt hundarna, men jag broderar också en hel del, samt läser en och annan bok. Jag har genomfört alla delkurserna i SKK:s hunduppfödarutbildning, den sista kursen gick jag våren 2006. Jag har deltagit på olika kurser/informationsdagar och föreläsningar genom SSRK, WSSK och SKK.  Jag har suttit som jaktprovsansvarig spaniel i SSRK-Västra under 3 år. Våren 2013 valdes jag in i styrelsen igen, jag har även suttit i JiS – Jaktspaniels i Sverige styrelse under åren 2012-2014.

Hösten 2006 gjorde jag och Sooth båda två debut på jaktprov, jag är ingen tävlingsmänniska så det går väl lite si och så med det där. Nu har jag även startat Asta på prov.

Sommaren 2006 tog jag mitt efterlängtade MC körkort som en present till mig själv och 2008 köpte jag min efterlängtade HD, innan det hade jag ägt och kört två olika Kawasaki, en 800 och en 1600. Hösten 2015 sålde jag min ögonsten då tiden för körning blev mindre och mindre.

Sent våren 2011 slutförde jag jägarexamen genom att bli godkänd på Grundprov kulgevär samt Hagelgevärsprovet. Teorin genomförde jag 2005.

Pertti ägnar sin fritid åt jakt, fiske, hundarna, trädgården (som vi i princip byggt bort i och med att vi flyttade ut i skogen) och friluftsliv i största allmänhet. Varje höst tar Pertti med sig någon av hundarna upp till fjällvärden och jagar ripa. Även han går på jaktprov med våra hundar.

I familjen finns för närvarande några Springrar och en Cocker samtliga tikar av working typ. Jag deläger även Fedelm’s Fianna med Anna Nyren Lundmark på kennel Råtax, Fianna bor hos Anna. Vi har två utflugna söner, Pierre född 1981 och Kristopher född 1983. Vi är numera även farmor och farfar till Eila, Vira, Teon och Aske.

Kenneln finns på Västkusten i Uddevalla som ligger ungefär 9 mil från Göteborg och 12 mil från den Norska gränsen.

Jag har genomgått SKK:s Uppfödarutbildning

logo_uppf_utb