Kenneln

Fedelm [fäd’elm] var namnet på en keltisk kvinnlig druid med mycket magiska egenskaper.

Fedelm noichride [fäd’elm nôy’hre] betyder ungefär “Fresh Heart”

Kenneln registrerades 1999 då jag tog min första welshkull. På bilden här nedan är det från vänster till höger nosarna från Abbey, Bevan och Angus, bilden är taget vid trädgårdsingången där vi bodde förut.

noses

Jag heter Biggan Elofsson och är sambo med Pertti Heijari, vi bor i en liten timmerstuga i skogen nästan mitt i staden.

Min fritid ägnas i första hand åt hundarna, men jag broderar också en hel del, samt läser en och annan bok.
Jag har genomfört alla delkurserna i SKK:s hunduppfödarutbildning, den sista kursen gick jag våren 2006. Jag har deltagit på olika kurser/informationsdagar och föreläsningar genom SSRK, WSSK och SKK.
Mitt föreningsliv/intresse, började som webmaster och valpförmedlare  för WSSK någon gång slutet 1990 början 2000. Jag har suttit som jaktprovsansvarig spaniel i SSRK-Västra under 5 år i två olika omgångar. Jag har även suttit i JiS – Jaktspaniels i Sverige styrelse under åren 2012-2014 och valdes åter in 2019 och stannade kvar till 2023, de sista 2 åren som ordförande, även för JiS skötte jag hemsidan under några år. Utöver det har jag suttit som ledamot i SSRKs Spanieljaktkommitté både som ordinarie ledamot och adjungerad, i maj 2023 avgick jag i föreningspension. På SSRKs Fullmäktige i maj 2023 tilldelades jag SSRKs förtjänsttecken i silver.

Hösten 2006 gjorde jag och Sooth båda två debut på jaktprov, jag är ingen tävlingsmänniska så det går väl lite si och så med det där. Nu har jag även startat Asta, Märta och Nora på prov.

Sommaren 2006 tog jag mitt efterlängtade MC körkort som en present till mig själv och 2008 köpte jag min efterlängtade HD, innan det hade jag ägt och kört två olika Kawasaki, en 800 och en 1600. Hösten 2015 sålde jag min ögonsten då tiden för körning blev mindre och mindre.

Sent våren 2011 slutförde jag jägarexamen genom att bli godkänd på Grundprov kulgevär samt Hagelgevärsprovet. Teorin genomförde jag 2005.

Pertti ägnar sin fritid åt jakt, fiske, hundarna, trädgården (som vi i princip byggt bort i och med att vi flyttade ut i skogen) och friluftsliv i största allmänhet. Varje höst tar Pertti med sig någon av hundarna upp till fjällvärlden och jagar ripa, jag har fått den äran att följa med upp 2 ggr med Nora, det är helt fantastiskt att gå där uppe. Även Pertti går på jaktprov med våra hundar, han är en riktig tävlingsräv när han har hund för det.

I familjen finns för närvarande några Springrar och en Cocker (som bor i Dalsland) samtliga av working typ. Vi har två utflugna söner, Pierre född 1981 och Kristopher född 1983. Vi är numera även farmor och farfar till Ray, Vira, Teon, Aske och Idre.

Kenneln finns på Västkusten i Uddevalla som ligger ungefär 9 mil från Göteborg och 12 mil från den Norska gränsen.

Jag har genomgått SKK:s Uppfödarutbildning

logo_uppf_utb