Hanna och Nora

HANNA har flyttat ut
Att som uppfödare behöva erkänna för sig själv och andra att tiken man behöll för fortsatt avel och meritering inte är så lämplig för vare sig det ena eller andra är en mycket trist historia 🙁
Hanna var en helt underbar hund som hund betraktat, däremot hade hon en del negativa hyss för sig.
Det positiva är att hon är en väldigt stabil hund, oberört följde hon med upp i helikoptern förra året. Hon la sig ner när vi var ute och tränade och det inte var hennes tur, stressade inte upp sig det minsta, kunde gå fint i koppel (vilket våra andra springrar inte kan) Hon hade inga problem med andra hundar eller människor. Hon hade ett jättefint sökmönster och lärde sig snabbt det vi tränade på. Alltså en massa, massa superlativ 🙂 Däremot, hade hon två felbeteende var av det ena kanske hade gått att rätta till men det andra hade varit svårare vilket gjorde att jag till slut bestämde mig för omplacering.

Hanna var enda sedan valplådan en rymmare, hon rymde aldrig från vår framsida eller hundgården MEN hon rymde konstant från baksidan. Detta löste vi med att stänga av baksidan och det blev en kollektiv bestraffning för de andra hundarna i hushållet. Det som skulle vara lite svårare att komma till rätta med är att hon var ovarsam med det vilt hon apporterade, mjuk och fin på dummy, även om den var klädd i päls, men på riktigt vilt var det värre.

I dag finns det många aktörer ute i samhället som behöver en spanielnos som verktyg, vägglöss, gasläckor, vattenläckor, knark, lik, minor osv osv. Hanna och en av dessa aktörer fann varandra och nu har hon alltså flyttat ut. Vi önskar dem lycka till i framtiden och hoppas kunna få någon rapport vartefter.


NORA, ja man funderar ju fortfarande på hur det är med henne, hon ser klart dräktig ut men hon är inte så stor som förra gången så jag tror inte det är så många valpar om det ens finns några där. Jag får väl helt enkelt ge mig och låta göra en röntgen i nästa vecka. Då kommer vi veta med säkerhet (Y)